Al zolang als ik mij kan herinneren teken ik tijdens lessen, telefoontjes en meetings. Geef me een pen en ik ga los (ik kan het niet laten). Het begon heel klein, met het overtrekken van telefoonnummers, het tekenen van snorretjes in de krant en gekke krabbels in mijn schriften. Maar voor ik het wist stonden alle kantlijnen van mijn schriften helemaal vol.  Ik krijg dan ook regelmatig de vraag of ik wel op aan het letten ben...ik kan je verzekeren, dat is zo. Voor mij is tekenen een manier om beter te kunnen luisteren en om informatie beter te kunnen verwerken.

Hi, ik ben Gemma, het gezicht achter DOTSbyGemma. Ik ben 28, woon in Deurne samen met mijn vriend Rik en ik ben een tekenaar in hart en nieren. Als kind groeide ik op in een creatief gezin. Mijn opa was een grote inspiratiebron. Hij maakte hele realistische stillevens en had oneindig veel teken- en schilderspullen tot zijn beschikking. Deze mocht ik altijd gebruiken 'mits' ik dit op de juiste manier deed. Helaas is hij overleden vóór ik naar de kunstacademie ging, maar ons huis wordt gesierd door zijn prachtige schilderijen en ik ben trots dat ik in zijn voetsporen mag treden. 

Ik ben opgeleid tot docent beeldende vormgeving, maar ik sta momenteel niet voor de klas. In plaats daarvan heb ik mijn eigen bedrijf als kunstenaar (DOTSbyGemma). Naast dat ik originele kunst maak en verkoop, maak ik Doe-het-zelf opdrachten om jou te inspireren om je pen op te pakken en de creatieve kant van jezelf te ontdekken. Met DOTSbyGemma sta ik op beurzen en markten, maar ik geef ook workshops. Daarnaast werk ik twee dagen in de week als medewerker educatie in Museum De Wieger in Deurne. Hier zoek ik naar manieren om de drempel om naar het museum te gaan te verlagen, om iedereen van jong tot oud een positieve ervaring mee te geven en om mensen te helpen kijken naar kunst (en hier een mening over te vormen). Denk aan speurtochten en spelletjes voor kinderen, audiotours en rondleidingen voor volwassenen en tekenlessen/workshops voor alle leeftijden.  

Leuke feitjes over mij:

❤️ Ik werk graag in cirkels, dit deed ik al op de kunstacademie. Op een gegeven moment heb ik voor een grafisch vak een collectie behang ontwikkeld met doodles in cirkels, dit heb ik toen DOTS genoemd (DOT als in stip = rond). Toen ik mijn eigen bedrijf begon werd dit DOTSbyGemma. 

❤️ Ik heb jarenlang alleen maar in zwart-wit heb getekend. Heel veel mensen in mijn omgeving waren hier verbaasd over, aangezien ik in real life echt super kleurrijk ben. Ik draag altijd felgekleurde kleding met drukke printjes. 

❤️ Mensen die mij voor het eerst ontmoeten schrikken vaak van hoe groot ik ben, ik ben namelijk 1,83 m en ben niet bang voor plateauzolen of het dragen van hakken. 

❤️ Op de kunstacademie noemden mijn klasgenootjes mij 'de monnik', omdat ik zo'n engelengeduld heb en heerlijk in stilte en super geconcentreerd aan mijn tekeningen kan werken.

❤️ Ik word rusteloos als ik te lang niet teken, tekenen is voor mij echt een manier om informatie te verwerken en na een lange dag zet ik mijn malende gedachten het liefst op papier in de vorm van een tekening. 

❤️ Volgens mijn vriend heb ik absoluut géén talent voor het inladen van de vaatwasser. Dit doe ik dan ook nooit, hij doet het altijd voor mij. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier erg weinig problemen mee heb! 

❤️  Ik ben een Brabander en ben gek op gezelligheid (met een zachte 'g'). Mijn vriend en ik brengen veel tijd door met onze families en als vrienden een feestje geven zijn wij er graag bij. Zelf organiseren we ook regelmatig spelletjesavonden en etentjes. 

 

Meer weten? Vragen? Stuur een mailtje naar info@gemmarakels.nl of laat een berichtje achter via contact.

 

Liefs,