Hi, ik ben Gemma, het gezicht achter DOTSbyGemma. In 2018 studeerde ik af aan ArtEZ Arnhem als docent beeldende vorming. Na mijn afstuderen wist ik niet meteen wat ik wilde, maar ik had wel dromen: ik wilde heel graag in een museum werken. Daarnaast was en ben ik verslaafd aan tekenen, hier wilde ik graag meer mee doen en het allerliefst wilde ik mijn eigen merk opstarten. Ik had een plan nodig en besloot in een kledingzaak te gaan werken en vulde mijn avonden met aan mijn eigen merk werken (tekeningen maken, filmpjes opnemen, website bouwen etc).

Vol enthousiasme begon ik aan de weg te timmeren en na veel vallen en weer opstaan leerde ik mezelf en mijn werk steeds beter kennen. In 2019 startte ik met DOTSbyGemma. Toen ik eenmaal besloot om mijn baan in loondienst op te geven en helemaal voor DOTSbyGemma te gaan vond ik dat KEI spannend. Er was echter niets wat ik liever zou doen, dus ik sprong in het diepe. Via via kwam ik terecht bij een klein museum in Deurne (waar ik geboren en getogen ben), waar ik begon als projectleider voor een groot educatie project. Na een half jaar liep dit project af, maar werd ik gevraagd om bij het museum te blijven werken als medewerker educatie. Sindsdien werk ik twee dagen in de week bij Museum De Wieger in Deurne.

Mijn beeldend werk:

In mijn beeldend werk ben ik op zoek naar toegankelijkheid en rust. Mijn tekeningen zijn voor mij een vorm van ontspanning. De herhaling van telkens dezelfde handeling, steeds hetzelfde ritme gaat me nooit vervelen.  Mijn werk gaat over de ambacht, de handeling,  over concentratie. Ik ben een perfectionist,  gestructureerd, gefocust, georganiseerd, maar bovenal enthousiast. 

Vandaag de dag:

Inmiddels is DOTSbyGemma uitgegroeid tot zoveel meer dan ik ooit had durven hopen. Ik sta op beurzen en kunstmarkten, geef workshops, heb een eigen productenlijn, maar ik ben ook vooral heel veel bezig met tekenen. Ik maak muurtekeningen, doodles, aquarellen, maar verkoop ook allerlei andere leuke producten. (zoals magneten, stickers en postkaarten)


Als zzp'er ziet elke dag er anders uit en dat werkt verfrissend! Ik werk aan verschillende projecten tegelijkertijd en heb ontzettend veel plezier in mijn werk.

Vragen? Nieuwsgierig? Stuur een mailtje naar info@gemmarakels.nl of laat een berichtje achter via contact.

 

Liefs,