Veel animo voor Het Kinderatelier in Deurne

Gepubliceerd op 7 februari 2020 om 14:44

Als medewerker Educatie bij Museum De Wieger mocht ik in samenwerking met Leef Deurne! deze fantastische tekenlessen voor kinderen opzetten. Afgelopen woensdag zijn we van start gegaan en wat was het leuk!

Niet één, maar zelfs twee groepen zijn begonnen met het leren van de basis van tekenen, onder begeleiding van tekenleraar Pim Luijckx en illustrator Imke Meeusen. Samen leren zij de kinderen meer over het gebruik van verschillende potloden, ze behandelen schaduw/licht, diepte, hulplijnen, maar uiteraard komen er ook dieren, zelfportretten en zelfs cartoons voorbij. De kinderen krijgen allemaal hun eigen tekenpakket, met daarin een set potloden, een gum, puntenslijper, liniaal en natuurlijk een tekenblok. De cursus bestaat uit 14 lessen van 60 minuten en elke les worden nieuwe aspecten van tekenen belicht. We sluiten de tekenlessen af met een expositie in het Gemeentehuis.

Maartje Bogaerts, Cultuur coach van Leef Deurne! en ik zijn de initiatiefnemers van het Kinderatelier en we hebben samen met veel plezier gewerkt aan het opzetten van deze lessen. Tot nu toe was er op het gebied van kunstlessen in Deurne weinig te beleven. Uit onderzoek van Leef Deurne! vorig jaar bleek dat er wel degelijk animo was voor dit soort lessen. Museum De Wieger en Leef hebben daarom de handen ineen geslagen om deze tekenlessen aan te kunnen gaan bieden aan kinderen in Deurne.

Er zijn al heel wat mooie tekeningen voorbij gekomen. Dat belooft wat!

Lees hieronder het artikel uit het Eindhovens Dagblad.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.