Splinternieuwe website

Gepubliceerd op 28 januari 2019 om 17:47

Hoi allemaal,

 

Welkom op mijn nieuwe website. Zoals jullie hopelijk hebben gemerkt heb ik het afgelopen jaar niet stilgezeten. Ik ben druk bezig geweest met het opzetten van mijn eigen merk DOTSbyGemma. Een aantal maanden geleden opende ik hiervoor een online shop op ETSY, om zo mijn eigen producten te kunnen verkopen. In een jaar tijd ging ik van 250 naar 3414 volgers op instagram, wat ik zelf nog steeds nauwelijks kan geloven!! Nu kan het hebben van een eigen website natuurlijk niet ontbreken, dan kan ik ook eindelijk weer nieuwe visite kaartjes maken.

Voor iedereen die mij nog niet kent; hi mijn naam is Gemma Rakels, ik ben 23 jaar oud en studeerde afgelopen juli af aan ArtEZ Arnhem (Fine Art and Design in Education). In mijn derde jaar ontdekte ik mijn liefde voor het maken van doodles. De kantlijnen van mijn schriften stonden altijd compleet vol met de gekste en meest ingewikkelde doodles. In mijn afstudeerjaar besefte ik dat ik er niet omheen moest draaien en dat ik het principe van de doodle verder wilde uitzoeken. Het oneindig vaak dezelfde handeling herhalen vond ik ontzettend interessant, maar ook de rust die daarbij komt kijken. Zo ontstond mijn serie 1.5.6.30.18 (1 werk, 5 dagen, 6 uur per dag, 30 uur per week in 2018). In deze serie werkte in 5 dagen lang, 6 uur per dag aan dezelfde tekening met een en dezelfde simpele handeling. Dit herhaalde in maanden lang, waardoor er een complete serie ontstond van tekeningen die bestonden uit eenvoudig gezegd 'herhaling'. (en ik kan je vertellen, dit leverde indrukwekkende tekeningen op)

Tekenen is écht niet weg te denken uit mijn leven, ik teken elke dag. Mijn familie maakt zich soms wel eens zorgen dat mijn fineliner vergroeid is aan mijn hand. Op instagram post ik mijn dagelijke doodles, my famous 'Doodle DOTS', mijn portretten die ik sinds kort maak, mijn murals en natuurlijk ook mijn eigen producten. 

Een leuk feitje over mij; mijn bijnaam op de kunstacademie was 'de monnik', omdat ik zoveel geduld heb en zo overstoorbaar aan mijn tekeningen kon werken zonder afgeleid te worden.

Nu mijn nieuwe website er is, ben ik van plan regelmatig een blog te gaan schrijven over mijn werk, nieuwe producten en ontdekkingen. Fijne dag allemaal!

 

Liefs,

Gemma

Reactie plaatsen

Reacties

Jacky
5 jaar geleden

Hey Gemma,
Wat ontzettend gaaf je eigen website!
Heel erg tof!
Heel veel succes!😘

Je liefste tante
5 jaar geleden

Lieve Gemma,
Wat een mooie site.
En wat een werk! Super knap gedaan!
En ik ben natuurlijk weer super trots op je x

Grytsje Suze
4 jaar geleden

Echt geweldig Gemma! Lekker bezig! Mag je trots op zijn!