Mijn naam is Gemma Rakels, ik ben 24 jaar oud en woon momenteel in Den Bosch. Ik ben afgestudeerd als kunstenaar en educator aan ArtEZ Arnhem. In mijn beeldend werk ben ik op zoek naar toegankelijkheid en rust. Mijn tekeningen zijn voor mij een vorm van ontspanning. De herhaling van telkens dezelfde handeling, steeds hetzelfde ritme gaat me nooit vervelen. Daar waar de lijnen elkaar raken en raken, ontstaan donkere stukken, de illusie van diepte. Ik streef naar perfectie. Mijn werk gaat over de ambacht, de handeling, over het afzien, het fysiek inzetten van je lijf, over concentratie. Ik ben een perfectionist,  gestructureerd, gefocust, georganiseerd, maar bovenal enthousiast. Met bijna kinderlijk enthousiasme probeer ik mensen mee te trekken in mijn werk en ze een ervaring mee te geven.

​Een tijdje geleden startte ik mijn eigen merk genaamd DOTS. In de serie DOTS komt mijn liefde voor het maken van tekeningen en de vorm van de cirkel terug. Bij mij begon het allemaal met het maken van hele kleine doodles in de kantlijn van mijn schrift, maar voor ik het wist was mijn werk uitgegroeid tot zoveel meer dan een doodle. Wanneer ik aan het tekenen ben vergeet ik alles om me heen, ik ga helemaal op in het werk en het werkt voor mij meditatief. 

Momenteel werk ik aan nieuwe producten voor in mijn webshop, maak ik tekeningen in opdracht (portretten, doodles, murals etc.) en timmer ik hard aan de weg. Ik ben een jonge enthousiaste starter die graag haar werk uit wil zetten bij een breder publiek.

 

Vragen? Nieuwsgierig? Neem vooral contact met me op!